Atestat şoferi transport marfă (CPIa)

Atestare CPIa şoferi transport marfă, certificată conform normelor ARR

Curs CPIa de pregătire şi perfecţionare pentru conducătorii auto care efectuează transport rutier de mărfuri cu vehicule a căror masă maximă autorizată este mai mare de 3,5 tone

Tip curs:

CPIa (Curs de Pregătire Iniţială accelerată) - şoferi transport marfă

Durata cursului pentru atestat CPIa marfă

20 zile (140 ore)

Condiţii de înscriere pentru atestat CPIa marfă

Conducătorii auto trebuie să fie posesori ai permisului de conducere categoria C sau CE valabil, obţinut după data de 09.09.2009.

Intrebări chestionar pentru atestat CPIa marfă

Click AICI pentru intrebări atestat CPIa marfă

Examenul pentru atestat CPIa marfă

Candidaţii care doresc obţinerea atestatului CPIa de transport mărfuri generale vor susţine examen teoretic şi examen practic.

Examenul teoretic se va susţine pe calculator sâmbăta, o dată la două săptămâni, in funcţie de datele de examinare stabilite de către ARR. Ora la care se va desfăşura examenul va fi transmisă cursanţilor vineri, inainte de examen.

Examenul teoretic este format din:
- un chestionar tip grilă de 40 de intrebări pe calculator cu cate 4 variante de răspuns, doar una din ele fiind corectă (timp de rezolvare 60 de minute);
- 3 studii de caz care au in total 10 intrebări in scris (timp de rezolvare 60 de minute).

Candidatul este considerat admis dacă a răspuns corect la cel puţin 70% din intrebări şi a obţinut minimum 70% din punctajul maxim cumulat al studiilor de caz.

Examenul practic se va susţine lunar in functie de programările făcute de către A.R.R., in cel mult 30 de zile de la promovarea examenului teoretic.

Proba practică este destinată evaluării pregătirii cu privire la conducerea raţională bazată pe reguli de siguranţă; aceasta proba are loc, pe cat posibil, pe drumuri situate in afara zonelor construite, pe drumuri expres, precum şi pe toate tipurile de drumuri publice urbane, acestea trebuind să prezinte diferite tipuri de dificultăţi pe care un conducător auto le poate intalni.

Pentru a fi admişi la examenul de obţinere a atestatului CPIa marfă, candidaţii trebuie să fie declaraţi admişi atat la examenul teoretic cat şi la examenul practic.

 

0722 240 525